In de achtdelige LINDA.original ‘Wat Draag Ik Vandaag?’ duikt stylistoloog Manon Meijers in de kast van bijzondere vrouwen. Wat zegt hun kleding over ze? En welke verhalen vertellen hun garderobes? Deze aflevering zien we de inspirerende kast van Nicky de Jong.

De actrice en theatermaakster kwam er in mei 2019 achter dat ze geboren is als meisje, in het lichaam van een jongen. “Ik ben dus transgender”, vertelt ze.

Voor Nicky was het vanaf dat moment heel duidelijk: “Ik wil worden wie ik altijd al geweest ben.” Dat betekent dat ze niet meer stiekem de kledingstukken van haar vriendin aantrekt, maar zelf kleren koopt die écht ‘Nicky’ zijn. Zo gezegd, zo gedaan.

Nicky’s vriendin was een enorme steun bij deze transitie. Op straat kreeg ze daarentegen wél veel nare blikken. “Het is ontzettend naar dat je niet geaccepteerd wordt zoals iedere andere vrouw”, vertelt ze hierover.

Benieuwd naar de outfit die Manon Meijers voor haar kiest? Die zie je in de aflevering hierboven. Daar laat Nicky de Jong ook haar ‘bevrijdingsjurk’ zien en vertelt ze meer over haar transitie én kledingstijl.

Dit programma van Linda.orginal ‘Wat Draag Ik Vandaag?’ wordt mede mogelijk gemaakt door bol.com

Opdrachtgever: Linda.nl 
Aflevering: 6 in “Wat Draag Ik Vandaag”
In samenwerkingen met: Bol.com
Model: Nicky de Jong
Presentatie: Manon Meijers
Regie: Susanne Opstal
Make-up: Mettina Jager

Camera: Kasper de Bont
Cam.assistent: Rens de Bont
Setdresser: Tessa Beijer
Art assistent: Georgios Rietveld
Geluid: David Warringa
Styling: Dagmar Hartemink
Producer: Jenny Bakker