Nicky maakte samen met dhr. Brasser een magische wereld vanuit deze magische wereld organiseerde zij een magisch weekend, hebben zij verschillende colleges gegeven in de magie en verschillende kampementen neergezet. Naast het bedenken van het verhaal, spel elementen, lessen en de gehele organisatie. Nicky speelde de rollen van Professor Helena Asteria Pecus en Professor Hector Pecus. De lestenten en de locatie werd van top tot teen aangekleed om zo de magische wereld zo realistisch mogelijk te maken. Nicky heeft dit project medemogelijk gemaakt van 2016 tot 2019.

In 2016, 2018 en 2019 heeft Nicky samen met dhr. Brasser een magisch weekend georganiseerd. Waarin de deelnemers zich aanmelden als toveraars studenten en werden opgeleid en mee genomen in een spannend verhaallijn, waarvan zij zelf deel van uit maakten.

Op een bijzondere locatie, kregen de tovenaars studenten les in vakken zoals, toverdranken, mythologische wezens en waarzeggerij. Daarnaast kregen zij een persoonlijk doel die diepgang gaf op het verhaal en spel.

Ook hebben Brasser en de Jong demonstraties en colleges gegeven bij: Elmundo Fantasia, Het Midwinterfeest De Rijp, Elfia te Haarzuilens, De Nieuwe Bibliotheek te Almere en Kasteel Radboud te Medemblik.

Door een magische kampement neer te zetten op verschillende evenementen lieten zij zo mensen kennis maken met onze magische wereld. Brasser en De Jong stond onder andere met een magische kampement bij Elfia te Haarzuilens en El Mundo Fantasia te Landgraaf.

Veel van de gebruikte prop’s en decor werden door het team gemaakt of vermaakt. Hier werd veel aandacht aan besteed omdat Brasser en De Jong willen dat de totale belevenis tot in de detail klopt.

Zoveel mogelijk als kan werden verhaallijnen en mogelijke complottheorieën gerepeteerd en doorgelopen omdat Brasser en De Jong willen dat de totale belevenis tot in de detail klopt voor de deelnemers die naar de evenementen kwamen.