Theatermaakster

Theater laat je lachen, ontroeren, het zet je aan het denken en kan je even meenemen uit je eigen leven en gedachtes. Nicky is actrice, theatermaakster en entertainer, die combinaties zorgen voor bijzonder voorstellingen en invullingen aan projecten.

Lees en bekijk hier meer over al haar gemaakte projecten:

Deze voorstellingen kunnen nog steeds geboekt worden:

Nicky & Ydwer Senioren Programma - Op een mooie Pinksterdag (2)

Een programma met een lied of toch niet… Dit muzikale, cabareteske theaterprogramma, is speciaal ontwikkeld voor mensen op leeftijd en mensen met dementie. Vol variété en bekende pareltjes, die niet vergeten mogen worden! Zeer geschikt voor verschillende verzorgingshuizen en ontmoetingsplaatsen.

Wilt u deze voorstelling ook in uw verzorgingshuis, zaal, activiteitencentrum of op uw feest?

m_Kindervoorstelling Nicky & Willy

Willy en Nicky, een duo dat hilarische, interactieve, doldwaze en magische theatervoorstellingen geeft. Willy is wat naïve en niet al te slim. Gelukkig krijgt Willy gezelschap van zijn beste vriendin: “Nicky, de Luchtballonpiloot!” Zij reist rond en ziet wonderlijkste personen vanuit haar wonder-luchtballon.

Wilt u de show van Willy & Nicky ook op uw school, feest, zaal, park of evenement?

Alle voorstellingen zijn uitgevoerd met een BOSE geluidsset: 500 watt vermogen. Voor gebruik in zalen tot 500 personen. Het geluid wordt 180 graden egaal verspreid,  zodat het achterin even goed te horen is als voorin.

Nicky maakte samen met Sasja Brasser een magische wereld vanuit deze magische wereld organiseerde zij een magisch weekend, hebben zij verschillende college’s gegeven in de magie en verschillende kampementen neergezet. Naast het bedenken van het verhaal, spel elementen, lessen en de gehele organisatie samen met Brasser speelde Nicky de rollen van Professor Helena Asteria Pecus en Professor Hector Pecus. De lestenten en de locatie werd van top tot teen aangekleed om zo de magische wereld zo realistisch mogelijk te maken. Nicky is gestopt met Magical Triangle maar Brasser zet de magische wereld verder voort.

Magisch Weekend Magical Triangle Nicky de Jong (36)

In 2016, 2018 en 2019 heeft Nicky samen met Sasja Brasser een magisch weekend georganiseerd. Waarin de deelnemers zich aanmelden als toveraars studenten en worden opgeleid en mee genomen in een spannend verhaallijn, waarvan zij zelf deel van uit maken.

Op een bijzondere locatie, kregen de tovenaars studenten les in vakken zoals, toverdranken, mythologische wezens en waarzeggerij. Daarnaast kregen zij een persoonlijk doel die diepgang gaf op het verhaal en spel.

Magical Triangle op Elfia Haarzuilens Nicky de Jong

Ook hebben Brasser en de Jong demonstraties en colleges bij: Elmundo Fantasia, Het Midwinterfeest De Rijp, Elfia te Haarzuilens, De Nieuwe Bibliotheek te Almere.

Door een magische kampement neer te zetten op verschillende evenementen lieten zij zo mensen kennis maken met onze magische wereld. Brasser en De Jong stond onder andere met een magische kampement bij Elfia te Haarzuilens en El Mundo Fantasia te Landgraaf.

m_Making-of Magical Triangle Nicky de Jong(4)

Veel van de gebruikte prop’s en decor worden door het team van Magical Triangle gemaakt of vermaakt. Hier wordt veel aandacht aan besteed omdat Nicky en Sasja wil dat de totale belevenis tot in de detail klopt.

m_Repetities Magical Triangle Nicky de Jong(6)

Zoveel mogelijk als kan worden verhaallijnen en mogelijke complottheorieën gerepeteerd en doorgelopen omdat Nicky en Sasja wil dat de totale belevenis tot in de detail klopt voor de deelnemers die naar de evenementen komen.

Nog een aantal andere procten van Nicky:

Schatzoeken Brasser & de Jong (1)

Piraten Kapitein ‘Edward Seamus Penstroke’ en zijn stuurvrouw ‘Anna Jongeneel’ zijn al maanden op zoek naar een oude schat. 

Stap aan bord van ons Schip “De BubbelendeBadkuip”. En laat zeerovers en zeemonsters kennis maken met onze piratenpower.

Horror Act The Freak Show Nicky de Jong (2)

Op aanvraag voor een Halloween Project in Kasteel Radbouwd te Medemblik heeft Nicky samen met Sasja Brasser een Freak Show neergezet in samenwerking met een aantal acteurs hebben zij binnen 4 uur meer dan 16 voorstellingen neer gezet.

MCvA-20121027-0301

In 2010 en 2012 heeft Nicky de Jong 2 voorstellingen gegeven in een bomvolle zaal in de Rijper Eilanden. Met de show “De Wondere Wereld van Magie” gaf zij een voorstelling met veel verassingen. Magisch entertainers en mentalisten met vele artiesten maakte deze bijzondere avonden tot een geweldig succes. Het programma zat vol comedy, humor en magie!  

Nicky die alles tot in de kleinste details zelf heeft uitgedacht en uitgevoerd, kreeg na afloop van de voorstellingen met haar hele gezelschap een staande ovatie van het publiek.

Fotografie: Marco van Ammers