Biografie

Nicky de Jong (1993) groeide op in De Rijp (Noord-Holland). Theater interesseerde haar al op jonge leeftijd. Zo heeft Nicky van haar zevende tot haar zeventiende lessen gevolgd bij de NKT Theaterschool te Purmerend. Naast haar reguliere zorgopleiding volgde zij verschillende professionele workshops. Vervolgens ronde Nicky in 2014 de Acteursschool in Amsterdam af.

Bij haar werk voor tv, film, theater zoekt Nicky verschillende kanten van haarzelf op. Zij is vertrouwd met vaste scripts en gewend aan regie, maar zij is vooral gespecialiseerd in het spelen met haar publiek. Zo groeide zij uit tot een actrice met de vaardigheden van een entertainer. Dit valt samen als zij improviseert als zelfbedacht personage of als magisch entertainer. Ook als levend standbeeld zoekt zij een minimale manier van interactie met haar toehoorders. Hiermee creëert zij al jaren een glimlach op het gezicht van haar publiek.

Actrice boeken voor: tv/film/theater producties, commercials, trainingen en evenementen?! Neem dan een kijkje op deze website! Heeft u vragen of heeft u een specifieke wensen? Neem gerust contact op…

Het is belangrijk om te mogen zijn wie je bent! Nicky is geboren als meisje, maar in het lichaam van een jongen. Ze komt in mei 2019 er achter dat ze transgender is. Jarenlang wist Nicky niet wie ze was. Jezelf leren kennen heeft veel tijd nodig… Zo had ze als jongen veel vrouwelijke eigenschappen, er werd vaak homo naar haar geroepen. En toch wist ze zeker dat dat niet was wie ze toen was…..

Er is is in korte tijd erg veel op zijn plek gevallen doordat ze er achter gekomen is wat ze al jaren wil zijn en eigenlijk altijd geweest is. Nicky is een VROUW. Als Nick is ze altijd zichzelf geweest en gebleven. “Ik heb mijn vrouwelijke eigenschappen geaccepteerd en toch onbewust ook onderdrukt, om maar niet, door de maatschappij bedachte hokjes, ingedeeld te worden.” Jaren heeft ze gedacht oke.. het is oke wie ik ben en wat ik wil. Maar toch wil ze nu de stap gaan zetten om verder door het leven te gaan als vrouw. Om geaccepteerd te worden als vrouw. Om geaccepteerd te worden wie ze is! En het mooiste is dat iedereen haar accepteert hoe ze is en ze behandeld wordt als ieder andere vrouw. 

Nicky is niet veranderd maar haar uiterlijk wel. Ze maakt vlogs over haar leven en transitie.

Respecteer de mens, en deel de liefde!