Biografie

Nicky de Jong (1993) groeide op in De Rijp (Noord-Holland). Theater interesseerde haar al op jonge leeftijd. Zo heeft Nicky van haar zevende tot haar zeventiende lessen gevolgd bij de NKT Theaterschool te Purmerend. Naast haar reguliere zorgopleiding volgde zij verschillende professionele workshops. Vervolgens ronde Nicky in 2014 de Acteursschool in Amsterdam af.

Bij haar werk voor tv, film, theater zoekt Nicky verschillende kanten van haarzelf op. Zij is vertrouwd met vaste scripts en gewend aan regie, maar zij is vooral gespecialiseerd in het spelen met haar publiek. Zo groeide zij uit tot een actrice met de vaardigheden van een entertainer. Dit valt samen als zij improviseert als zelfbedacht personage of als magisch entertainer. Ook als levend standbeeld zoekt zij een minimale manier van interactie met haar toehoorders. Hiermee creëert zij al jaren een glimlach op het gezicht van haar publiek.

Actrice boeken voor: tv/film/theater producties, commercials, trainingen en evenementen?! Neem dan een kijkje op deze website! Heeft u vragen of heeft u een specifieke wensen? Neem gerust contact op…